Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρούστα τυριού
Μερίδες 4
Γράψτε κριτική
Εκτύπωση
Χρόνος Προετοιμασίας
40 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
1 hr
Χρόνος Προετοιμασίας
40 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
1 hr
Συστατικά
  1. Υλικά
  2. 1 πακέτο λαζάνια
  3. 700 γρ. κιμάς από κοτόπουλo Παπαράδη
  4. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  5. 2 μεσαίου μεγέθους καρότα τριμμένα
  6. 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  7. 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  8. 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  9. 150 ml κόκκινο κρασί
  10. 3 μέτριες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, πολτοποιημένα
  11. αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  12. 2 κουτ. σούπας ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
  13. Για την επικάλυψη
  14. 600 ml φρέσκο γάλα
  15. 1½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  16. 200γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι αλάτι,πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο σπυρωτός. Ρίχνουμε τα καρότα , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την ντομάτα κι αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Επικάλυψη: Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια μικρή κατσαρόλα με το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Ψήσιμο: Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ελαφρώς λαδωμένο, απλώνουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω το μισό μείγμα κιμά, άλλη μία στρώση λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα κιμά και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια. Απλώνουμε το μείγμα για την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η επιφάνεια.
  4. Καλή επιτυχία!!
Κοτόπουλα Παπαράδης https://paparadis.gr/
Recent Posts