Κοτόπουλο στο τηγάνι με ελιές
Μερίδες 4
Γράψτε κριτική
Εκτύπωση
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Συστατικά
  1. 1 κοτόπουλο
  2. 2 ξερά κρεμμύδια
  3. 20 ντοματάκια κομμένα στην μέση
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 100 γρ. μαύρες ελιές
  6. 1 ματσάκι φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  7. 150 ml ζωμός λαχανικών
  8. 100 ml λευκό κρασί
  9. 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. 1 κ.γλ. τζιντζερ τριμμένο ή 1/2 κ.γλ. σκόνη (σκόνη)
  11. αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  4. Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό των λαχανικών.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ, αλάτι και βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.
  6. Λίγο πριν τελειώσει, προσθέτουμε τις ντομάτες στο φαγητό.
Κοτόπουλα Παπαράδης https://paparadis.gr/
Recent Posts