Κοτόπουλο κοκκινιστό με φασολάκια
Μερίδες 4
Γράψτε κριτική
Εκτύπωση
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Συστατικά
  1. 1 κοτόπουλο μέτριο, γύρω στα 1.600 γρ.
  2. 1 κιλό φασολάκια πλατιά καθαρισμένα
  3. 2 Πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  4. 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
  5. 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  6. 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  7. 1 φύλλο δάφνη (προαιρετικά)
  8. 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  9. 2-3 ώριμες φρέσκες ντομάτες
  10. 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  11. λίγη ζάχαρη
  12. λίγο αλάτι
  13. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
  1. Ζεματίζετε τα φασολάκια για 5΄-6΄σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα στραγγίζετε. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, τις πλένετε και τις στεγνώνετε. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου, αφού τις αλατοπιπερώσετε.
  2. Βγάζετε τις μερίδες του κοτόπουλου από την κατσαρόλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις πατάτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 5΄-6΄ και ξαναρίχνετε τις μερίδες κοτόπουλου.
  3. Πλένετε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε. Τις βάζετε στην κατσαρόλα και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη και τη δάφνη (προαιρετικά).
  4. Σιγοβράζετε για 35΄ και προσθέτετε τα φασολάκια, τον κύβο λαχανικών, τα ντοματάκια κονσέρβας και το υπόλοιπο λάδι. Βράζετε για 35΄ ακόμη και ρίχνετε τον μαϊντανό. Ανακατεύετε, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις και σερβίρετε αμέσως.
Κοτόπουλα Παπαράδης https://paparadis.gr/
Recent Posts