Κοτόπουλο με κάρυ
Γράψτε κριτική
Εκτύπωση
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Συστατικά
  1. 2 φιλέτα κοτόπουλο
  2. 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  3. 1-2 κ.σ. κάρι (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
  4. χυμό από 2-3 λάιμ και ξύσμα
  5. 120 γρ. sauce σόγιας
  6. 50 γρ. κάσιους
  7. 300 ml νερό
  8. 1-2 κ.σ. μέλι
  9. φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με το κάρυ, το λάιμ και το κορνφλάουρ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για 2 ημέρες).
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σόγια και το νερό.
  5. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για περίπου 5-7 λεπτά.
  6. Στο τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε το μέλι και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
  7. Είναι μία συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια αν δεν έχετε πολύ χρόνο! Καλή επιτυχία….
Κοτόπουλα Παπαράδης https://paparadis.gr/
Recent Posts