Κοτόπουλο με φασκόμηλο και δεντρολίβανο
Μερίδες 4
Γράψτε κριτική
Εκτύπωση
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Χρόνος Προετοιμασίας
5 min
Χρόνος Μαγειρέματος
20 min
Σύνολο χρόνου
25 min
Συστατικά
  1. 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλού ΠΑΠΑΡΑΔΗΣ
  2. 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  3. 300 γρ. κατσικίσιο τυρί φέτα
  4. 100 γρ. πεκορίνο
  5. 3 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  7. 1 κλωναράκι φασκόμηλο
  8. Βούτυρο
  9. Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Αλείφετε το κοτόπουλο μέσα και έξω με κρασί και το αφήνετε να στεγνώσει.
  2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με λίγο δεντρολίβανο.
  3. Θρυμματίζετε το τυρί και κόβετε το πεκορίνο σε κυβάκια.
  4. Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα τυριά, το μείγμα του σκόρδου και άφθονο πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  5. Αλείφετε το κοτόπουλο εσωτερικά με λιωμένο βούτυρο και το γεμίζετε.
  6. Το κλείνετε με οδοντογλυφίδες, αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνετε.
  7. Το τοποθετείτε σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε κομμάτια βουτύρου, φασκόμηλο και το ψήνετε με το στήθος προς τα πάνω μέχρι να ροδίσει.
  8. Το γυρίζετε, ρίχνετε το κρασί και το ψήνετε για 1 ώρα, αλείφοντάς το με το λίπος του.
Κοτόπουλα Παπαράδης https://paparadis.gr/
Recent Posts